433. Szent Bernát cserkészcsapat

A Budai Szent Imre plébánia cserkészcsapatát, a 433. sz. Szent Bernát Cserkészcsapatot, 1933-ban alapította Sándor Dénes ciszterci szerzetes. Akkoriban a cserkészcsapat csak fiúkkal, úgynevezett farkaskölykökkel foglalkozott, a 25. sz. Szent Imre Cserkészcsapatnak nevelte elő a cserkészeket. A cserkészcsapat a plébánia kultúrtermében működött egészen 1948-ig, a Bartók Béla út 25. szám alatt.

A feloszlatás után 1989-ben kezdett újjászerveződni a cserkészcsapat dr. Nemes Zoltán vezetésével, immáron fiúknak és lányoknak egyaránt, minden korosztályt felölelve. 1991. óta a Bartók Béla út 15/D-ben működik cserkészotthonunk, melyet 2014-ben egy raktárral és egy vezetői irodával bővítettünk. Jelenleg zajlik a cserkészotthon komplexum teljes, generál felújítása.

Csapatunk célja, az ország többi cserkészcsapatához hasonlóan, hogy a társadalmat olyan életrevaló, elkötelezett, felelős, egészséges polgárok alkossák, akiknek fontos, hogy önmaguk folyamatos nevelése által az Isten felé növekedjenek. Ehhez fontos eszközeink a kisközösségi őrsi rendszer, a természetközeliség, a magyar kultúra és néphagyomány ápolása.

Jelenleg több, mint 300 aktív cserkészt számol a cserkészcsapat, az őrsök száma meghaladja a harmincat.

A Budai Szent Imre Plébániával szorosan együttműködve dolgozunk Szentimreváros fiataljainak neveléséért.

A cserkészcsapat működési hátterét Árvalányhaj Közhasznú Egyesület biztosítja. Cím: 1114 Bp. Bartók Béla út 19.

Aktív tagok száma
337
Kerület
I. Budai cserkészkerület
Székhely
1114 Budapest, Bartók Béla út 15/D
Magyarország
Levelezési cím
1114 Budapest, Bartók Béla út 15/D
Magyarország
Facebook oldal
fb.com/433szentbernat
E-mail
ancsuska99@gmail.com