802. Szent Korona cserkészcsapat

Csapatunk az 1920-as évek elején látta meg a napvilágot, amikor az akkori gödöllői Szent Imre Katolikus Általános Iskola néhány tanára felismerve a mozgalom értékteremtő jellegét, városunkban is elindította a cserkészetet. A csapatban egészen 1948-ig, a cserkészet itthoni, kommunista államhatalom általi beszüntetéséig folyt sikeresen a munka az ifjúság "emberebb emberré és magyarabb magyarrá" való nevelésével.

Ezen időszak legnagyobb kihívását, mint minden helyi cserkészcsapatnak, az 1933-as Gödöllői IV. Világjamboree szervezése jelentette, ahol több tízezer magyar és ugyanennyi külföldi cserkész vett részt egy közös táborozáson.

Sajnos az 1948-as beszüntetést követően 40 évet kellett várni, hogy újra toborzásba kezdhessenek a cserkészcsapatok, és a cserkészetben megjelenő értékekkel újra megismertethessék a fiatalokat. Így tehát csapatunkat is újra kellett éleszteni, ami 1989 tavaszán meg is történt Máthé László és Remsey Gábor szervezésében és a helyi Római Katolikus Egyházközség fenntartásában. A kezdetben 10-20 fiúval meginduló csapatmunka Máthé László vezetésével olyan sikeres volt, hogy néhány év múlva már 20-30 fiú és lány vegyesen tett cserkészfogadalmat évente, ami azt jelentette, hogy 1994-re közel 100 főre duzzadt a csapat.

Ez a lendület sajnos 1996 és 2000 között kicsit megtört, de a csapat a hullámvölgyet is sikerrel vette, hiszen, ahogy azt a cserkészinduló is mondja " az Isten arca néz le ránk" és Ő gondoskodott a csapatról és azóta megint régi fényében tündöklik. 2022-ben több, mint 400 cserkésszel egy jó közösségben, színes évközi és nyári programokkal folyik újra az ifjúság felkészítése a "nagybetűs életre".

Köszönet ezért elsősorban Istennek, valamint minden vezetőnek, támogatónak és legfőképpen a gyerekeknek, akik ebben a torz értékrendű világban keresik még az igazi értékeket.

Aktív tagok száma
443
Kerület
X. Pesti cserkészkerület
Székhely
2100 Gödöllő, Cserkész köz 1.
Magyarország
Levelezési cím
2100 Gödöllő, Ottlik Géza utca 29.
Magyarország
Honlap
https://www.802szentkorona.hu/
Facebook oldal
fb.com/802szentkorona
Instagram oldal
@802szentkorona
E-mail
802@cserkesz.hu